Denne gangen skal vi ut å reise, og jeg tenkte å se litt på noen av de populære destinasjonene for både norske og utenlandske backpackere. Jeg er selv ivrig på å komme meg rundt i verden, og jeg synes hver by og hvert land har sine egne særegenheter, kultur, atmosfære og ikke minst sjel. Jeg er nok ikke av de som er mest opptatt av typiske turistattraksjoner, men det å treffe lokalbefolkningen og ta pulsen på byen og stedet – ja det er mye av min målsetting med stedene jeg kommer til. Da er det bare å pakke sekken og finne frem passet, for nå skal vi ut å reise i den store verden – og nærmere bestemt er det Asia som står først på listen min denne gangen.

Billig verdensdel trenger ikke bety billig over alt

Asia er kjent for stort sett å være rimelig, i alle fall for oss nordmenn. Men jeg velger å ta for meg noen byer i Asia, hvor man som backpacker eller vanlig turist for den saks skyld – skal være oppmerksom på hva ting koster. Hele ideen bak backpacking, er at man skal reise rundt å oppleve andre kulturer og steder – på et lavest mulig budsjett. For å få til dette så krever det litt kunnskap om stedene man besøker, og jeg håper denne artikkelen vil hjelpe deg litt på veien.

De dyre byene i Asia

Senere kommer jeg nok til å ta for meg mer av Asia, og så klart også se på de mer moderate og rimelige destinasjonene i denne delen av verden. Men nå begynner vi altså i den motsatte enden av skalaen, og ser raskt på fem store og kjente byer som så klart er verdt å legge inn på ruten som backpacker. Som grunnlag for regnestykkene er det hentet tall fra 2017, og i disse tallene ligger det inngangsbillett til et kjent sted, 2 reiser med offentlig transport, 3 rimelige drinker, 3 måltider daglig og en overnatting på et billig vandrerhjem.

Tokyo

Kanskje ikke helt uventet så Japans hovedstad øverst på listen over dyre asiatiske byer, og som backpacker i Tokyo havner man nesten på 70 USD pr. døgn i budsjett. Det er ikke noen tvil om at den store byen har mye å tilby, så en tur hit bør absolutt vurderes uansett. Jeg kommer ikke nærmere inn på ting man kan oppleve, da dette meste trolig kommer i en egen artikkel senere på denne siden.

Macau

Dette var for meg mer overraskende enn at Tokyo var dyrest, nemlig at den kinesiske byen Macau havnet på 2.plassen på listen over de dyreste asiatiske byene. For som dere sikkert vet, så overtok Kina Macau etter britisk kolonistyre i 1999 – det er derfor jeg sier at det er en kinesisk by selv om det kanskje ikke stemmer hundre prosent. Det daglige gjennomsnittlige budsjettet i Macau, ligger på cirka 62 USD.

Singapore

Her klarer man seg faktisk med nesten 10 USD mindre pr. døgn, enn det som er tilfellet i Macau. Singapore er kjent for så mangt, og det mangler ikke på ting å oppleve i denne verdensmetropolen i Sørøst-Asia.

© 2021 Dark Realm