Selv om det ikke er sikkert at du kan reise med det første, kan det være kjekt å se på alternativene man har for reisemål til Sør-Amerika. Verden er stor og det kan være mange steder man kunne tenke seg å reise til. Som backpacker vil man gjerne balansere økonomi og opplevelser på best mulig måte, og her skal vi se litt nærmere på hva man bør og må få med seg når man reiser til Sør-Amerika.

Når man reiser til denne verdensdelen, så er sol og varme aktuelt. Man bør pakke sekken med solbriller og bikini, men en skikkelig backpacker har også med seg tursko og utstyr til å overnatte i den ville naturen. Men Sør-Amerika har også noen av verdens høyeste fjell, dypeste daler og mest spektakulære landskap. Derfor er en god ryggsekk viktig å ha, den skal romme alt du eier og har. Mange er skeptiske til å reise til den andre delen av verden, men man blir fort overrasket over gjestfriheten og vennligheten man møter. Man bør likevel ta forhåndsregler og reise sammen med andre.

Sør-Amerika har alt

Når man reiser til Sør-Amerika, vil man finne et kontinent som bugner av historikk. Det er vanskelig å vite hvor man skal begynne, fordi historien handler om alt fra urbefolkning med tusenår lange sivilisasjoner, gudedyrking, invasjon fra spanjoler og portugisere, samt en utvikling som både har gått opp og ned.

Som backpacker er det lurt å kjenne til valuta og prisnivå. Det er viktig å vite at man kommer langt med amerikanske dollar, men det finnes også andre valutaer. Både Peso og Bolivar er anerkjente valutaer, enten man befinner seg i Argentina eller Peru. I Brasil derimot bruker man den lokale valutaen Real.

Togreise i Argentina

Patagonia er et vakkert landskap mot Andesfjellene i Argentina. Dette er et mekka for fotvandrere, enten man vil gå langs buldrende elveløp eller bestige et fjell. Her finner man også vakker skjærgård for øy-hopping og fiske. Naturen er storartet her.

Moderne Colombia

Moderne Colombia

Moderne Colombia

Ofte knyttes landet til kriminalitet og vold, men Colombia har så mye mer å by på. Et livlig folkesinn og gjestmildhet blandet med festivaler og storbyer, gjør landet til et av de mest spennende områdene i Sør-Amerika. Medellin er en slik storby hvor man kan få kjenne på det sydlandske bypreget. En by som også er kjent for et stor kunstsenter, et yrende natteliv og moderne skyskrapere.

Steder med historisk sus

Igjen skal vi opp i fjellene, og til verdensarven Machu Picchu. Inkarikets hellige tempel og fjellby holdes fortsatt intakt selv etter flere hundre år. Men det fins slike nasjonalskatter i andre land også: Maya-riket i Guatemala; Cuzco i Peru; Påskeøya i Chile; Galapagosøyene i Equador.

For backpackere er Sør-Amerika nesten et must, og en del av moroa er å planlegge reisene. Vil man få mest ut av reisene, så er det viktig. Ikke minst for å finne en reiserute som er overkommelig og realistisk. Man kan møte på mange utfordringer på reise, men denne turen vil garantert gå inn i minnebøkene.

Next Post
Neste

© 2021 Dark Realm