I dagens samfunn har utviklingen kommet milevis lenger enn hva man drømte om den gangen datamaskinen kom på markedet. For ikke å snakke om alle andre finesser som har kommet på markedet. Har du oversikt over hva som er på markedet i dag i sin helhet, ja da har du jobbet hardt med å følge med i tiden!

La oss kikke litt på datamaskinen og mulighetene der. Når datamaskinen kom inn i stuene hos folk og begynte å bli mer og mer populære, da var lagringskapasiteten minimal eller man måtte lagre alt man ville spare på disketter. Enhetene som brukes rundt lagring er bytes, kilobyte, megabyte, gigabyte og terrabyte.

Rekken med datamaskiner

Commodore64 var den første datamaskinen som var billig nok til at det var mulig for «den vanlige mann i gata» å ha muligheten til å anskaffe en datamaskin. Det skjedde sent i 1982. Fra der og frem til i dag så har utviklingen var ENORM og eksplosiv! Det er umulig å beskrive dette med få ord – man kunne skrive flere bøker om datamaskiner og typer maskiner dersom man skulle beskrive alle som har vært tilgjengelig på markedet disse snart 35 årene. For ikke å snakke om hvilken utvikling programvarene har hatt på lik linje med maskinene – men det går vel kanskje hånd i hånd?

Spill til maskinene

Jungelen av spill er enorm i dag. Jeg har selv ikke spilt veldig mye dataspill, men jeg hadde da noen få spill som ble benyttet i ny og ne helt fra Commodore 64 sin tid og fremover til i dag. Et av spillene jeg husker best er summer games. Friidrett sagt med norsk ord. Det var løping og hopping, svømming og stupning. Totalt var det 8-10 forskjellige øvelser man kunne konkurrere i – opptil 8 spillere i hver runde av spillet. Leter man gjennom historien i dag tror jeg du vil finne over 2000 spill som kunne benyttes på denne maskinen.

Bærbare datamaskiner er en forholdsvis gammel oppfinnelse, mens det var Apple som kom med den første computeren man kunne sitte med i fanget. Lap top’en ble lansert i 1991.

Personlig borte fra teknologi

Når Pc og lap top gjorde sitt inntog på markedene var jeg en del borte fra pc og spill verdenen. Jeg var da på et stadium i livet hvor arbeid måtte utføres. Og mye av arbeidet i voksne liv har foregått bak rattet i et kjøretøy. Enten om det var varetaxi på lokalt plan først etter at man fikk sertifikat, men også på litt mer nasjonalt plan. Så til slutt fikk man det store sertifikatet og satte seg bak rattet i en trailer. Da varte det ikke lenge før turene ble lengre og lengre nedover i Europa.

På denne tiden var telefoner som var det store for min del. NMT linjene var på retur mens GSM linjer var på full marsj fremover. Her startet også utskiftning av telefoner ganske hurtig sammen med utviklingen av linjer og nett.

Det er store mengder lesestoff om emnene å finne på nettet. Les mer der om du ønsker enda mer inngående forklaring av navn og forkortelser og utvikling osv osv.

© 2020 Dark Realm