Helt sist på 90 tallet dukket det frem en tegneserieskapning som jeg tør påstå at må være et resultat av den pågående Goth trenden. Denne tegneserien damen var kledd i svart, hadde langt svart hår, kritt hvit hudfarge (vet ikke om det var originalt eller make up som gjør dette), tung ansiktssminke, tatovering på armen og hadde funnet sin plass blant «de rare» i samfunnet. Lidenskapelig opptatt av blant annet drager, enter og jediriddere.

 

Ja jeg beskriver tegneserie damen Nemi. Hun dukket jo opp først i 1997 i Larsons Gale Verden under navnet «den svarte siden». Men i 1999 skiftet hun navn til sitt nye navn – Nemi, eller Nemi Montoya som er hennes fulle navn. Og hun ble ganske raskt en meget populær tegneserie dame.

Albumer og blader

Forfatteren bak figuren Nemi Montoya, er Lise Myhre. Denne Lørenskogdamen har utdannelse både fra USA og Norge. Lise har laget flere tegneserier, men det var Nemi som virkelig ble populær. Nemi har blitt oversatt til 13 forskjellige språk og oversettes fortsatt i dag til mer enn ti språk.

Det første Nemi Albumet kom i år 2000 og i 2003 kom det et eget tegneseriehefte om den sortkledde damen. Det første året kom det ut 8 blader, og deretter fast hver måned. I desember 2011 ble blad nummer 100 feiret. Det har også kommet nesten 20 albumer.

 

Bøker og plate har det også blitt i løpet årene Nemi har eksistert. I 2001 ble Nemi første norske tegneseriefigur med egen plate. Platealbumet Nemi – The Soundtrack ble utgitt på Nocturnal Art Productions, og er en samling av goth og annen mørk, hard rock musikk. Albumet inneholder bidrag fra blant annet Mayhem, Fields of the Nephilim, Red Harvest, Zeromancer og Magicka.

Dagbladet har også hatt Nemi som fast tegneserie siden år 2000.

Nemi’s verden

Nemi’s fornavn er fra den italienske innsjøen Lago di Nemi (selv om dette ikke var bevisst fra forfatteren sin side da hun skapte Nemi). Etternavnet er fra en av figurene Iñigo Montoya, fra forfatterens favorittfilm Prinsdessebruden.

Nemi har en leken og åpen innstilling til livet, men misliker pelsdyroppdrett, fotball og autoriteter. Hun har vært ute mang en vinternatt i sitt liv, men mest bare for å ha det gøy. Hun er ganske redd for å bli voksen, har et solid bullshitfilter, og en rotete leilighet. Nemi er nådeløst ærlig og sier hva hun mener, men kan også være blåøyd og romantisk. Hun tror på å ta for seg av livets goder. Har sans for gothkulturen, hard musikk, øl i mørke barer og kjekke, tatoverte gutter.

En viktig person i serien er Nemis bestevenninne, den blåhårede, lett romantiske og naive Cyan. I 2010 dukket Grimm opp, som ble Nemis kjæreste og samboer.

Andre personer i Nemi’s liv er; Ophelia er Nemis venninne. Hun har lyst hår og er overvektig og kunstner.

Tim og Leo har vært Cyans kjærester og samboere. Ingen av forholdenen varte og ble avsluttet.

Deler av Nemis familie dukker gjerne opp rundt juletider. Nemis far har vært med i flere av albumene og det samme har Nemis bror vært.

© 2020 Dark Realm