Det er en spennende tid for virtuell virkelighet ( Eller VR som forkortelse for Virtual reality) og de beste VR-headsetene selger som varmt hvetebrød. Etter at den første store bølgen VR hadde for noen år siden, begynner vi å se at selskaper slår seg ned på lang sikt. Det betyr fortsatt investeringer, spesielt i maskinvareplattformene selv, og frukten av investeringene begynner å modnes. Vi ser heletiden at VR teknologien blir bedre og bedre. Det har også kommet billigere alternativer som er lettere tilgjengelig for en gjennomsnittlig person.

Dataspill

Dataspill eller «gaming» har lenge vært en sektor i konstant vekst. Gaming har blitt en gigantisk industri og etterspørselen er større en noen gang. Problemet er at grafikken vi har i de mest moderne spillene i dag egentlig ikke kan bli så mye bedre. Det neste trinnet for selskaper som ønsker å gi kundene en mer realistisk og virkelighetsnær opplevelse for kundene sine må finne andre løsninger enn en 2D-skjerm.

Dataspill

Dataspill

Dersom vi får en ny gaming-bølge, som denne gangen blir i VR vil dette åpne muligheter for å bruke VR teknologien til mer enn bare gaming. Inntektene fra gaming vil betale for utvikling av fantastisk VR teknologi. Denne teknologien kan da også brukes til andre humanitære formål. Et eksempel er at kirurgi kan utføres via VR; Dersom en pasient trenger en akutt hjerneopperasjon må de gjerne fraktes flere timer til nærmeste hjertespesialist, se for deg at en ledende hjertespesialist i for eksempel Oslo kan ta på seg VR briller og kontrollere robot armer som opererer på en pasient i Finnmark eller Svalbard.

Eldre, eller folk som på grunn av sykdom må holde seg i ro i sengen på sykehuset eller gamlehjemmet kan bruke VR til å gå en virtuell tur i nydelig natur, kanskje til og med sammen med slektninger som er koblet til VR fra sitt eget hjem?

Passform

En av de viktigste egenskapene med et VR-headset som gjerne skal brukes flere timer om gangen er at det sitter behagelig på, og at det ikke blir for tungt eller irriterende. Vi ser at mange kunder velger det headsetet som passer best på og føles mest komfortabelt. Dette er noe av det VR selskapene jobber mest med under utviklingen. Det er firstene å lage digre og klumpete headset med alle funksjonene som du kan tenke deg og fantastisk grafikk, men det er ingen som kommer til å bruke det uansett hvor godt det fungerer hvis det ikke er behagelig. Dette gjør at selskapene hele tiden jobber for å gjøre teknologien så liten og lett som mulig, dette åpner også nye muligheter innenfor andre teknologier som for eksempel smarttelefon markedet.

Når det kommer til VR er mulighetene endeløse! Gaming er gjerne en av sektorene som driver teknologien framover, men det er ikke den eneste sektoren som kommer til å dra nytte av den fantastiske teknologien. Teknologien blir hele tiden bedre og billigere. Du kan kjøpe et godt VR headsett her i Norge for rundt 5 000 kroner, du må ut med ganske mye mer dersom du ønsker det aller beste som finnes på markedet, men du kan også finne enda billigere varianter.

© 2020 Dark Realm